Vyhledávání


Kontakt

Prague Mustangs

E-mail: praguemustangs@email.cz

Půběžná tabulka serie A7

                          

1. Prague Béčko        5     2    97:27     13

2. Prague Mustangs 2     3     32:36     9

3. Vochov Tornadoes  5     1     56:39     8

4. Trutnov Rangers     1     5     41:99     7

5. Znojmo Knights      1    1     29:10     5

6. Milovice Wolfs        odstoupili ze soutěže

(údaje v pořadí:  výher-proher-skóre-bodů)

4. kolo na programu 14.5.2010

hřiště SK MOTORLET PRAHA

Butovická 92/35

158 00 Praha 5

 

 

Review: Krakonošova Bowle

01.05.2011 18:17

 Hodinu po poledni posledního dubnového dne se rozehrál 3. ligový turnaj serie A7 zápasem domácích Rangers proti týmu Prague Mustangs. Celou první půli převládaly obrany obou mužstev. Přestože bylo k vidění několik povedených akcí na obou stranách, změna skóre nastala až začátkem druhé půle, kdy se útok pražanů po několika akcích vedených převážně po zemi dostal na zhruba 10 yardů od goal line a odtud passem na skvěle hrajícího WR Jakuba Štěpánka pro 6 bodů. Konverze za 2 body byla velmi podobného ražení. Opět passová akce opět do rukou Štěpánka, který si našel místo za obráncem, kde ho našel QB Mustangs Ondřej Růžička. Následovalo Rangerské tažení za vyrovnáním, nicméně se potvrdilo známé sportovní rčení: "Nejlepší obranou je útok", se kterým se ztotožnil DB Jan Kužel a připsal dalších 6 bodů na konto Mustangs po parádním interception returnu. Žádný zvrat již v utkání nenastal a tak v otevíracím klání turnaje podlehli domácí Mustangům 14:0.

Druhý zápas přinesl pražské derby mezi Mustangs a Béčkem. Zápas se opět nesl v duchu silných obran, které se útoky snažily horko těžko překonávat. Runově založenou offense Béčka spolehlivě zastavovaly defensivní opory Mustangs David Horák, Pavel "Spider" Hnátek, Přemek Bindík a další. Bohužel bezúspěšně odcházela k sideline offense, nedařily se kompletovat passy, runy byly zastavovány téměř okamžitě. Do konce bezbodového utkání zbývalo něco kolem 6 minut a na balon šlo Béčko. To co se doteď nedařilo se začalo po malých krůčkách dařit. Béčko se nebezpečně přibližovalo endzoně Mustangs a konečně 40 sekund před koncem hrací doby dopravil RB Béčka za goal line pro zisk 6 bodů a pro velký úspěch si návštěvu endzony zopakoval při následovné 1pt conversion. Skóre 7:0 svítilo na světelné tabuli i se závěrečným hvizdem rozhodčích i přes snahu Mustangské offense o vyrovnání. Bitvu o Prahu tedy vyhráli hráči Prague Béčko a i když to ještě nevěděli, zajistili si tímto vítězstvím celkové první místo na turnaji.

Po jednozápasové pauze Mustangs nastoupili k poslednímu utkání Turnaje a to proti celku Vochov Tornadoes. Na předchozím turnaji ve Znojmě Vochov vyválčil výhru rozdílem jednoho Touchdownu, poté co Mustangs nestihli skórovat před vypršením hrací doby necelých 5 yardů do konce, takže o motivaci bylo jistě postaráno z pohledu pražanů. Ukázat svojí sílu a odhodlání dostali hned od začátku po vyhraném losu. Úspěšné hlášení akcí přineslo zisk mnoha yardů. Ukázala se především hra po zemi ztělesněná kovojem Beránek, Choc, Křeček, kde poslední jmenovaný fungoval jako ball carrier, skvěle řízený dle bloků prvních dvou borců. Nechyběl ani dlouhý pass opět na WR Štěpánka pak smrtící rána v podobě runu QB Ondřeje Růžičky, který opět využil ochráného Beránidla (Michal Beránek) a doběhl pro cca 15 yardový rushing TD. Obdobná akce přišla i při 1pt conversion i se stejným úspěchem, tedy dopravením míče do endzony, tudíž po prvním drivu se pražský celek mohl radovat ze sedmibodového vedení. Následující útočné výboje obrana Mustangs s přehledem odrážela, i přestože se Vochovským dařilo dostat se poměrně daleko od své endzony, bodově ovšem přišli zkrátka a tak po prvním poločase zůstal stav 7:0. V úvodním drivu druhé poloviny utkání se Vochov bodů přece jen dočkal a to po runu QB linemanských parametrů. Povedla se i konverze za jeden bod, čímž se skóre vyrovnalo na 7:7. Poté šla do zbraně offense Mustangů, která zajisté nechtěla nechat nic náhodě a strhnout vedení do svých stájí. Netrvalo dlouho a rozehrávalo se na polovině Vochova a ke goal line zbývalo cca 15 yardů. Běhovou akcí se takticky dostali na vzdálenost 3 yardů od endzony a vzápětí krátkým slantem na WR Mateje Zajce získali vedení, které jim zůstalo až do konce utkání a tak mohli Mustangs slavit, neboť tato výhra jim zajistila druhou příčce jak v turnaji tak v lize. Na vedoucí Béčko ztrácí momentálně 4 body a bude mít tak co dohánět ve zbývajících dvou kolech, které se odehrají 14.5. a 4.6. v Praze. Včerejší turnaj prokázal obrovskou sílu a odhodlání dokázat, loňský kolaps ve finále byl pouhý omyl a letos nenechat nic náhodě.