Vyhledávání


Kontakt

Prague Mustangs

E-mail: praguemustangs@email.cz

Půběžná tabulka serie A7

                          

1. Prague Béčko        5     2    97:27     13

2. Prague Mustangs 2     3     32:36     9

3. Vochov Tornadoes  5     1     56:39     8

4. Trutnov Rangers     1     5     41:99     7

5. Znojmo Knights      1    1     29:10     5

6. Milovice Wolfs        odstoupili ze soutěže

(údaje v pořadí:  výher-proher-skóre-bodů)

4. kolo na programu 14.5.2010

hřiště SK MOTORLET PRAHA

Butovická 92/35

158 00 Praha 5

 

 

MILOVICE TURNAJ

17.01.2010 22:54

Dne 16.1.2010  se odehrál ve Středočeských Milovicích turnaj pořádaný tamním nově vznikajícím týmem Milovice Wolves v čele s Honzou Novotným. Turnaje se zúčastnilo 10 týmů včetně jednoho slovenského - Zvolen Patriots, které byly rozdělené do tří výkonnostně podobných skupin. Prague Mustangs byli zařazeni do skupiny C s domácími Milovicemi, dále Znojmo Knights a Hradec Králové Warriors.

Milovice Wolves - Prague Mustangs     0:8

Svůj debut jsme si užili hned v otvíracím zápase celého turnaje, velmi úspěšným obranným drivem, kdy nám dvoubodové vedení zajistil Defensive End Filip Bartůněk tacklem v útočné Endzoně - SAFETY. Skóre jsme mohli navýšit také při první útočné sérii, ale náš QB Ondřej Růžička při svém běhu vstříc šesti bodům  v rozhodující chvíli uklouzl a tudíž nemohl pokračovat dále. Další změnu skóre jsme si tedy nechali na druhý poločas. Po změně stran nastoupil náš útok, velmi efektivními akcemi za krátko přešel celé hřiště a svůj první zářez v podobě touchdownu si na svou pažbu připsal RB Jan Křeček. 1pt Conversion byl neúspěšný takže na našem kontě zůstala osmička. Další změny stavu jsme se již nedočkali hlavně díky naší obraně, která za celý zápas nepustila soupeře ani přes polovinu hřiště. Historicky první zápas Mustangs tedy vyšel na jedničku..

Znojmo Knights - Prague Mustangs      0:23

Ve druhém zápase opět dominovala naše obrana a i útok přinesl více ovoce než v předchozím zápase. První hrozbu soupeřova útoku naše obrana odvrátila bravurně a míče se ujala offense, která po několika runech Jana Křečka a krátkém pasu na WR Jakuba Štěpánka udeřila dlouhým passem od Ondřeje Růžičky rovněž na Jakuba Štěpánka, který si tak mohl také užít svůj první TD kariéry. V dalších útočných dobývání naší obrany se blýskali svými tackly zkušení borci jako Jan Šimánek, Filip Bartůněk, ale i vycházející hvězdy našeho týmu - Adam Šůs, Jakub Jedinák, který si dokonce připsal 2x Safety. Naopak náš útok opět slavil úspěch když na 12:0 zvyšoval krátkým runem Jan Šimánek. Tomu to ovšem bylo málo a tak si doběhl i pro následný jeden bod alá 1pt Conversion. Po zastavení Znojemského útoku jsme velmi záhy skórovali po třetí, a to i přes mírné zaváhání WR Radka Rohlíčka, když QB Ondřej Růžička využil vynikajícího blokování od své Offensive line (Jan Šimánek, Jan Bečka, Matěj Večes) a následně se mu podařilo namířit přesně do rukou WR Lukáše Koláře. A i pro něj to byla první návštěva Endzony v kariéře. Gratulujeme! Do konce zápasu již úřadovala pouze naše obrana, která ve druhém po sobě jdoucím zápase nedovolila soupeři skórovat, což je pro nově vzniklý tým neuvěřitelné.

Prague Mustangs - Hradec Králové Warriors      10:6

Do tohoto zápasu jsme vstupovali s vědomím, že ať dopadne jakkoliv, náš cíl postoupit ze skupiny splníme. Soupeři, ač vyhráli los, nás nechali útočit první. V prvním poločase se naše offense nemohla dostat do tempa a tak přišel trest ze strany soupeře. Královehradecký QB Vítek Miller našel dlouhým passem svého hráče, stíháného naším DB, lehce obelstěným dobrým pump fakem, Jakubem Jedinákem, až v naší endzoně. Poprvé tedy ve třech zápasech našel soupeřův útok recept na naší dosud bezchybnou obranu. Do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo. Relativně blízko zvýšení náskoku byli Warriors, ale nic takového se nekonalo díky skvělému čtení hry FS Tomášem Martínkem, z kterého vytěžil interception. Zbývalo tedy pouhých 10 minut na nějaký zvrat. První krok vstříc obratu se nám podařil již v první obranné sérii kdy jsme snížili na 2:6 díky Safety zařízeném Honzou Šimánkem. Následující útočné drivy obou týmů změnu stavu nepřinesly, a když pak šel na balon náš útok musel za každou cenu skórovat, jestliže si chtěl udržet neporazitelnost ve skupině. A ba že, to co se nám nepodařilo za celý zápas, jsme dokázali na 4 akce. Nejdříve dvěma povedenými runy rozebral obranu Jan Křeček, a poté už balon létal pouze z ruky Ondřeje Růžičky. Poprvé přesně nasměroval balon na Jakuba Štěpánka a podruhé byl na druhém konci spojení Radek Rohlíček, který po kratším passu doběhl až do endzony a zařídil tak Mustangs vedení 8:6. Následný drive hostů musel za každou cenu vytěžit nějaké body, aby jednak odvrátil prohru, ale také svůj konec na turnaji. To se jim ale bohužel nepovedlo, naopak náš LB Jan Šimánek ukončil působení Warriors na turnaji svým druhým safety v zápase a upravil tak na 10:6 v náš prospěch.

Prague Mustangs - Příbram Bobcats 0:14

Ve vyřazovacích bojích jsme narazili na druhý tým skupiny A, jímž se stal celek Přírbram Bobcats. Po vyhraném losu jsme si vybrali první útok, který bohužel hned po první akci utrpěl Safety, když po neshodě ve vlastní endzoně opět uklouzl QB Ondřej Růžička a dotkl se kolenem země. Obrana však tým dlouho držela nad vodou, a to ať už díky již několikrát zmíněným Janem Šimánkem, Jakubem Jedinákem, Adamem Šůsem, Tomášem Martínkem, dalším posilám Janem Bartošem, Matějem Večesem, tak i díky novým tvářím Davidem Jiránkem, Lukášem Radilem. Zatímco naše obrana držela zuby nehty, útok si nevěděl rady a tak přišli ke slovu Příbramští, kterým se podařilo navýšit svůj náskok na 8 bodů. To už běžela druhá polovina zápasu a pokud jsme pomýšleli na postup tak jsme museli získat rychle yardy a hlavně body. K tomu jsme využili silově založený útok s Janem Bartošem na pozici RB, ten získal poměrně hodně yardů a přenechal žezlo Janovi Šimánkovi a sám se místo něj postavil do OL. Tomu se ale bohužel nepodařilo překonat půlící čáru na 4th down a tak jsme o míč přišli. Bobcats využili dobré pozice ke skórování a naše naděje na postup se pomalu ale jistě rozplývaly. V posledním drivu jsme ještě zkoušeli alespoň změnit nehezky vyhlížející nulu na našem kontě passovou formací, nicméně tlak na QB byl tak veliký,  že neměl dostatek času pro kýžený dlouhý pass a tak se zraněným kotníkem doběhl alespoň pro pár yardů, již bonusového charakteru.

Naše cesta turnajem se tak zastavila o zeď s nápisem Příbram Bobcats, ale úspěch jsme dosáhli v základní skupině byl nevídaný vzhledem k faktu, že tento tým byl postaven koncem září loňského a podobu pro tento turnaj dostal až během Listopadu. Základ pro ligu "sedmičkového" fotbalu, který jsme postavili je velmi pevný a rozhodně bude radost na něm stavět. Všem zúčastněným děkujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů

Special thanks to: David Těšínský - fotograf, Daniel Hrych - statistiky :)