Vyhledávání


Kontakt

Prague Mustangs

E-mail: praguemustangs@email.cz

Půběžná tabulka serie A7

                          

1. Prague Béčko        5     2    97:27     13

2. Prague Mustangs 2     3     32:36     9

3. Vochov Tornadoes  5     1     56:39     8

4. Trutnov Rangers     1     5     41:99     7

5. Znojmo Knights      1    1     29:10     5

6. Milovice Wolfs        odstoupili ze soutěže

(údaje v pořadí:  výher-proher-skóre-bodů)

4. kolo na programu 14.5.2010

hřiště SK MOTORLET PRAHA

Butovická 92/35

158 00 Praha 5

 

 

2. kolo serie A7 v Trutnově

30.05.2010 15:24

 Druhé kolo kolo serie A7 se hrálo na domácí půdě celku Trutnov Rangers. Jednalo se o velmi kvalitní hřiště s umělou trávou III. generace a i tento ligový turnaj nám vyšel bravurně. Bohužel jsme ale byli ochuzeni o jeden zápas s odstoupivším týmem Bojovníků z Hradce. No a kterak turnaj probíhal? V prvním souboji jsme narazili na Znojmo Knights, jež se cítili s námi uhrát velmi dobré skóre, ba dokonce pomýšleli na výhru, což bylo evidentní z jejich předzápasové nálady a laškovnými pokřiky na naší adresu. Jako vždy nám nebylo přáno u počátečního losu a tak šli na balon znojemští. Po několika útočných akcích, kdy dominovala naše obrana vedená především Davidem „Zlaťákem“ Martínkem, ale také obohacená několika posilami jako Lukáš „Kozel“ Jandl nebo Jiří „Forrest“ Šváb. Knights tedy byli donuceni imaginárně puntovat a tak se ke slovu dostal náš útok pod taktovkou QB Ondřeje Růžičky a dalších vycházejících hvězd (viz. Soupiska :) ). První akci jsme zvolili takticky krátký run, zprostředkovaný naším RB Janem „Křéčou“ Křečkem, který se v předešlém turnaji ve Znojmě blýskl 4 TD, abychom se dostali dále od vlastní enzony pro případ, který následoval, a to pass. Ten byl hozen pod mírným tlakem, nicméně skvěle zachycen těsně před dopadem na zem WR Jakubem Štěpánkem pro zisk 7 yardů. Start tohoto nadějného receivera byl mírně zužován zdravotními problém, jež ho provázely celý týden. Další akce byla velmi zdrcující pro obranu znojemských rytířů, neboť obsahovala fake na RB Křečka, na který se nachytal nejeden znojemský hráč, a následoval pass z ruky QB Růžičky. Ten putoval téměř přes celé hřiště do rukou WR Mateje Zajce, který si odbýval svou premiéru v dresu Mustangs, a byl sražen k zemi necelých 10 yardů od endzony. Zkusili jsme tedy na jistotu dotlačit balon pro 6 bodů po zemi ale znojemská obrana byla pozorná a zastavila Jana Křečka po 2 yardech. Dalším pokusem byl pass, ale poté, co Ondřej Růžička neviděl své WR dostatečně volné, rozhodl se běžet sám a protože nenašel nikoho kdo by mu skřížil cestu, ujali se Mustangs 6 bodového vedení, které bohužel nedokázali navýšit jednobodovou konverzí. Další průběh zápasu už body nepřinesl, ale k vidění byl dobrý fotbal od obou mužstev. Týmu Znojma se podařilo překonat mnoho yardů ale skórovat nedokázali díky skvěle hrající obraně, zvláště pak defensive line, hrající ve dvou „formacích“, složená z borců Procházka-Špaček a Bindík-Beznoska. Bohužel, výše zmíněná posila Jiří Šváb, si při jednom z urputných soubojů přivodil výron kolene a druhý poločas nedohrál a musel zbytek odpoledne strávit na místní poliklinice. Náš útok, ač předvedl povedené akce po zemi pro zisk mnoha yardů v podání RB Petra Křesťana i QB Ondřeje Růžička, si už další body nepřipsal a tak zápas skončil velmi těsně 6:0 a tým Prague Mustangs si připsali čtvrté vítězství v řadě.

            Po jednozápasové pauze jsme opět zavázali kopačky, nasadili ramenní chrániče a upnuli chrániče brady a nastoupili k zápasu s domácími Rangers. Opět se ukázala naše smůla u coin tossu a opět začínala naše obrana. Ta předváděla celkem solidní výkon, ale Trutnovští se přesto po malých krůčcích přibližovali naší endzoně, možná i díky penaltám v náš neprospěch. A tak, po útočném drivu Rangerů, který trval téměř celý poločas, nabyli domácí vedení 6:0 a pokud Mustangs nechtěli vycházet z první poloviny klání jako poražení, museli najít cestu do endzony za cca 45 sekund, které zbývaly. To se nám také povedlo. Run sem, pass tam a pass do endzony na Mateje Zajce, který svým prvním TD své kariery vyrovnal na 6:6. Naneštěstí jsme opět nebyli úspěšní při 1pt conversion, což nás ovšem tolik nepálilo, protože jsme šli do útoku na začátku druhého poločasu a mohli tak získat vedení. A to se také stalo, hned při první akci. Náš QB se dostal pod tlak, ze kterého se nějakým způsobem dokázal vymanit, schoval se v kapse tvořené jeho ofensivní lajnou ( Michal Beránek, Filip Znamenáček, Jaroslav Lochman ) a poslal míč vzduchem do náruče WR Davida Jiránka, který si chytře počkal zhruba na polovině na území, které nebylo vůbec hlídané obranou domácích a doběhl si pro svůj rovněž první touchdown v kariéře. Tentokrát se nám zadařilo i při konverzi a mohli jsme se tak radovat ze sedmibodového vedení 13:6. Snahy Trutnova na vyrovnání byly překaženy nadále naší výbornou obranou, zářili naši DB Jakub Šebák, Lukáš Jandl, Lukáš Radil, linebackeři Adam Šůs, Nikola Chudožilov pod taktovkou defensive coordinatora Tomáše Martínka, který se rozhodl, že si také zahraje a to v pravý čas na správném místě, neboť hned při druhé akci, kdy se dostal na hřiště mu přišel pozdrav od QB Rangers přímo do náruče a Martínek tak mohl zopakovat úspěch, který se mu naskytl i ve Znojmě v podobně touchdownu z interception returnu. Útok také příliš nezahálel a přidal ještě 8 bodů poté, co nejdříve získal dobrých 20 yardů po nádherném běhu Jana Křečka a následným passem na koho jiného než Mateje Zajce, který tak upravil skóre na 25:6 a ještě symbolickou tečku (resp. dvě tečky) udělal Petr Křesťan když zachytil screen pass pro dodatečné dva body, coby 2pt conversion. Zápas tak skončil naším dalším vítězstvím do sbírky a mohli jsme se radovat z dalšího úspěšného turnaje. MVP z týmu Mustangs byl vyhlášen Lukáš „Kozel“ Jandl, který velmi obětavě a hladově skládal soupeře s balonem po celém hřišti, Game ball obdržel WR Matej Zajc za jeho přínos týmu v jeho prvních zápasech. Velké a neopomenutelné dík patří hojnému počtu našich fanoušků (asi 5 včetně jednoho psa) který nás přijel podpořit daleko své domoviny. Pro Prague Mustangs to byl den plný sportovních úspechů, s ohledem také na vítězství Českých hokejistů v semifinále MS nad celkem Tre Kronor na nájezdy.

Nezbývá nám než doufat, že se nám takto povede i nadále, obzvláště na dalším ligovém setkání, jež bude pořádáno naším týmem a uskuteční se 19.června 2010 v Praze. Budeme se tedy těšit na Vaší podporu a věříme, že si nenecháte tuto sportovní událost ujít.

 

Ondřej Růžička